Bernay

1 000,00

Een dressuur baron!

Categorie: Tag:

Beschrijving

Bernay stamt uit een zeer sterke moederlijn uit Rheinland. Bernay is een hengst met zeer veel uitstraling en beweegt in alle gangen met enorme ‘schwung’ en balans. Bernay liep in 2014 in Münster-Handorf een zeer goede hengstenproef en kwalificeerde zich voor het Bundeschampionat der vijfjarige dressuurpaarden.

In zijn eerste veulenjaargangen domineerde hij menig veulenkampioenschap met zijn elegante en goed bewegende veulens. Zo leverde hij het beste veulen op de nationale veulenkeuring in Oostenrijk en de kampioene van het Zuid-Duits Veulenkampioenschap. Tevens werden in 2017 reeds drie zonen goedgekeurd als dekhengst.

Moeder Lady Leatherdale is de volle zus van de gekeurde hengst hengst Lord Leatherdale, die tot Intermediaire II succesvol is. Bernay komt uit de sterke hannoveraanse stam 630/Jessica (v. Judan-Nord-Nathan-Bogdanowitsch-Mambrino II xx), die tot ver in het jaar 1900 terug gaat en meer dan 100 gekeurde hengsten heeft voort gebracht waaronder Come si deve, Dirk, Dominikaner I, II en III, Goldjunge, Monolith, Woldemar, Wirbel I, II, en III, Marcus, Senatus, Kurator en Orkan, Lafon, Servus, Steinadler, Perplex en Pontoromo, Prinz Miro en Prinz Oldenburg. En een hele reeks succesvolle sportpaarden zoals: Boyfriend en Davos (Gerd Wiltfang), Le Patron (René Tebbel, Aventino (dressuur met Rainhard Nielsen), Dorema (dressuur met Ina Saalbach-Müller), Gino (dressuur met Linda Alicki (USA)) en High Noon (Julia Westphal).

Extra informatie

Afstamming

Boston x Lord Loxley x Ferragamo

Sperma

Gekoeld sperma

Warmblood Fragile Foal SyndromWFFS

negatief