Lord Europe

1 300,00

Lord Europe: de koning van Europa!

Categorie: Tag:

Beschrijving

  • Lord Europe behoorde tot één van de Tophengsten tijdens de Hannoveraanse Hengstenkeuring. In deze kwalitatief enorm sterke keuring werd hij door het publiek en jury bejubeld en uitgeroepen tot Prämienhengst. Hannover mag deze winter wel gezien worden als één der allersterkste Hengstenkeuringen van geheel Duitsland. Dat hij gewild was bleek wel uit de veiling waar hij voor het enorme bedrag van € 800.000.- verkocht werd aan het driemanschap, Joop van Uytert, Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand. Wij zijn blij en trots dat wij van deze hengst mede-eigenaar zijn!

    Vader Lord Leatherdale, maakte deze zomer indruk met zijn zonen Everdale en de Wereldkampioen van de 7-jarige dressuurpaarden Glamourdale. Dit in combinatie met de helaas veel te vroeg overleden hengst Boston, Siegerhengst 2008, succesvol onder Isabell Werth en daarnaast een sterke staat van dienst heeft in de fokkerij o.a. met de Siegerhengst van Westfalen Borsalino. Uit de grootmoeder van Lord Europe, de St.Pr.merrie Lasjen P komt het succesvolle dressuurpaard Lady Leatherdale en ze is halfzus van het Grand Prix-paard Krack (v. Krack C) en Lolly Pop (v. Lancer III) op 1.45m succesvol.

    Deze zeer sterke moederlijn is verankerd met vele goede dressuur en springpaarden die ontstaan is bij de Limburgse fokker Henk van Wylick uit Velden. Uit zijn stammoeder Iegola (v. Ramiro) fokte hij Bodina W (v. Balou du Rouet) die moeder is van maar liefst 3 goedgekeurde hengsten, waaronder Eldorado de Hus (v. Diarado).

Extra informatie

Sperma

Gekoeld sperma

Afstamming

Lord Leatherdale x Boston x Lancer II

Warmblood Fragile Foal SyndromWFFS

negatief

Dekgeldsplitsing

250 euro + 1050 euro