Millennium

1 400,00

Elitehengst en verervingskampioen!

Categorie: Tag:

Beschrijving

Millennium: kampioenhengst, premiehengst, topleverancier van zeer gegeerde dressuurpaarden. In de herfst van 2014 begint hij aan een indrukwekkende carrière als vaderdier. Op de Trakehner Keurung in Neumünster en Oldenburg brengt hij met Sir Sansibar en Morricone de kampioenhengsten.  In 2015 leverde Millennium met Helium de eerste reservekampioen in Trakehnen, met Halleluja de tweede reservekampioen en Sir Samoa, de volle broer van Sir Sansibar. In 2016 levert Millennium met His Moment weer de kampioenhengst van de Trakehner hengstmarkt. In 2017 leverde hij opnieuw de Trakehner kampioenhengst Sir Milton, in Verden de premiehengst Meilenstein en in Westfalen de premiehengst Maracaná. Ondertussen is het aantal gekeurde zonen opgelopen tot meer dan 36 hengsten.

Millennium’s dochter Heavenly Brown werd in 2015 in Trakehner bekroond tot “Merrie van het Jaar” en My Lady werd in 2016 Duits kampioene in Baden-Württemberg. In 2017 leverde hij de nummers 1, 2 en 3 op het Nationaal kampioenschap voor rijpaarden  in Sachsen en de kampioen van het Bundeschampionat. Millennium leverde de kampioenmerries in Rastede en Schausiegerinnen in Hannover. In 2017 waren de oudste nakomelingen vijfjarig en verzamelden al spoedig de eerste overwinningen in diverse dressuurwedstrijden. Zo werd Ivanhoe Trakehner kampioen bij de vierjarige hengsten. Later was deze eer weggelegd voor Freiherr von Stein en Marc Cain werd Duits vicekampioen bij de driejarige hengsten.

Millennium zelf was tweede reservekampioen van de Trakehner hengstenkeuring in 2010 in Neumünster en werd in 2012 geprimeerd in Oldenburg en was Duits vicekampioen bij de Trakehners in Hannover. Vervolgens won Millennium diverse dressuurwedstrijden klasse M en loopt inmiddels zeer verdienstelijk in de zware dressuurklasse S. In de FN-fokwaardeschatting dressuur ligt hij met 146 punten eveneens in de Duitse topgroep der verervers.

De moeder van Millennium, de hoog geprimeerde Merle, legde een excellente merrieproef af en bracht tevens de volle zus van Millennium namelijk de premiemerrie Maxima die „Trakehner Merrie van het Jaar 2010“ werd. Millennium stamt uit de bekende merriefamilie Martchen 903 (v. Harun al Raschid ox-Exzar-Mameluck-Elfenreigen I-Inselberg-Y. Pilot  O181A Mack-Althof Ragnit). Daaruit resulteren onder andere de gekeurde hengsten Dante, Mahon, Maiklang, Maizauber, Meilenstein, Meisterwind, Mitterand, Mohammed, Namur en het internationaal succesvolle springpaard Rhodos 71/Christoph Brüse alsook de Trakehner Elitemerrie Madonna II (v. Consul-Habicht).

Extra informatie

Afstamming

Easy Game x Ravel x Consul

Sperma

Gekoeld sperma

Warmblood Fragile Foal SyndromWFFS

negatief