Livello

Prestatie en type in één!

Categorie: Tag:

Beschrijving

Deze imponerende schimmel-hengst kan op een fantastische sportcarrière terugblikken. Hij won onder meer onder Cameron Hanley in 2009 met het Ierse team de Landenwedstrijd in Falsterbo. Ze waren individueel vierde tijdens de Europese Kampioenschappen in Windsor en wonnen de Grote Prijs van Kiel. Livello is een moderne vertegenwoordiger van het aloude befaamde L-bloed in de Holsteinerfokkerij. Opvallend zijn zijn zeer edel en uitdrukkingsvolle hoofd met grote, van arabische invloed, opvallende ogen. Zijn hals is lang en goed aangesloten. De rug is relatief lang, maar stabiel. De vorming van de kroep verraadt eveneens de Arabische invloed van de moederlijn. De hengst is langbenig en staat op een correct fundament.

Grootmoeder Biserta is ook de moeder van de in de sport onder Werner Peters succesvolle Classic en de gekeurde hengsten Calvados I en Calvados II.

Uit de periode dat Livello in Sachsen ter dekking stond zijn er talrijke succesvolle springpaarden voort gekomen (opmerkelijk het overgrote deel) in de zware klasse S actief. De bekendste zoon van Livello is waarschijnlijk Les Lennet die onder Ulf Ebel internationaal succesvol is. Hierbij zeker ook nog te vermelden SIEC Lion King Z onder Annabell Joost (USA),  ESI Toulouse onder Gerard O’Neill (IRL). Lapuccino onder Iren Michael G. Duffy. Uit het eerste dekjaar, na Livello’s sportcarrière, komt de in 2017 gekeurde Lewine. In zijn veulenbeoordeling in Holstein slaagde Livello met een zeer goede score van 126 punten. Met name met hun type, uitstraling en correct fundament wisten zijn veulens te bekoren.

Extra informatie

Sperma

Diepvriessperma (prijzen en condities op aanvraag)

Afstamming

Limbus x Ahorn Z x Raimond