Springhengst in de kijker : BALOUS BELLINI!

Balous Bellini is een gevestigde ster in de springpaardenfokkerij! Met de gevierde springwinnaar van de Westfaalse keuring 2013, Bellini Royal, en de kampioenshengst van de ZfDP-keuring in Kreuth 2014 Balounito, evenals andere winnaars en premiehengsten, maakt hij een bijna onverslaanbaar visitekaartje van zijn erfelijke kracht. Eigen en erfelijke kracht zijn ook genetisch goed geborgd door de beroemde Holsteiner prestatiestam 4025, waaruit ook de Olympisch kampioen Classic Touch/Ludger Beerbaum voortkomt.

Springhengst in de kijker : BALOU DU ROUET!

Balou du Rouet begon zijn eigen carrière met een 30-daagse test in Vechta die werd beoordeeld met een 9,2. Na een reeks overwinningen in springwedstrijden won hij de kwalificatie op de Duitse kampioenschappen met 9,2, werd hij achtste in de finale van de zesjarigen en won hij de springwedstrijd 1,50 m.

De drie goedgekeurde hengsten Balissimo (v. Baloubet du Rouet), de nationaal kampioen Cornet’s Balou (v. Cornet Obolensky), die onder zijn sportnaam Balou du Revention/Brian Moggre/USA in 2021 deel uitmaakte van de zegevierende Nations Cup in Aken, komt uit de merrie Georgia. Het Team behaalde de tweede plaats in de Grand Prix en won de Grand Prix van Sopot/POL en Wellington/USA, en Chatinue (v. Chacco-Blue)/Darragh Kenny/IRL. Georgia’s dochters en kleindochters brachten talloze internationale springpaarden en de goedgekeurde hengsten Chageorge (v. Chacco-Blue), Vivagran (v. Vivant) en onze nieuwkomer Casco Blue PS.

Springhengst in de kijker: A La Carte NRW!

A LA CARTE NRW is een echte athleet met een boeiend type en een voorbeeldig karakter. Onder Marcus Ehning was de staatsdekhengst in topvorm op het internationale toneel. In het seizoen 2023 sloot de zoon van Abke zijn sportcarrière af met een indrukwekkende overwinning in het barrièrespringen in Borken. De levenslange winst van A LA CARTE NRW bedraagt nu meer dan een kwart miljoen euro.

Springhengst in de kijker : CHACCOTHAGE BLUE!

Een perfecte start voor onze hengst Chaccothage Blue PS, die over zeer waardevolle bloedlijnen beschikt. In de sport boekte hij onder zijn trainer Patrick Stühlmeyer zijn eerste overwinningen in proeven voor jonge springpaarden met scores tot 9,0. Chaccothage Blue PS won zijn hengstenonderzoek in Adelheidsdorf en kreeg een 9,5 voor zijn vermogen en rijdbaarheid en de droomscore van 10 voor zijn bereidheid om te presteren. Met een totaal van 9,03 liep hij duidelijk voor op het sterke deelnemersveld van 36 kandidaten.

Springhengst in de kijker : AREZZO MAN

Arezzo Man was op de DSP Hengstenkeuring in het voorjaar van 2022 al één van de meest opvallende hengsten en maakte de verwachtingen met een 8,28 waar in de 50-dagentest. Vervolgens won hij de titel op het Landeschampionat met een negen voor het springen.