Escolar

2 400,00 

Een droomcarrière in sport en fokkerij!

Categorie: Tag:

Beschrijving

Escolar is een echte uitzonderingshengst, zowel in sport als in fokkerij ! Escolar was met Hermann Burger in 2012 en 2013 telkens kampioen Bundeschampionat der hengsten, in 2017 onder Hubertus Schmidt 2de in de Nürnberger Burgpokal en in 2018 4de in de Louisdor Prijs in Frankfurt. In 2019 was Escolar zowel in de Grand Prix als ook in de Grand Prix Special succesvol. Hij werd benoemd voor in het Olympsch team en kreeg in Stuttgart de „Otto-Lörke-Preis“ als beste duitse Grand-Prix-paard.

De moeder Farah Dina L bracht met Escorial noch een gekeurde volle broer nl. de tot Grand Prix succesvolle Escorial/Hubertus Schmidt, de volle zus de staatspremiemerrie Edina en de eveneens S-succesvolle volle broer Ebonito.

Escolar stamt uit de Oldenburse merriestam 17/Bastiane (v. Ellenberg-Robert-August-Emigrant-Agamemnon), die 9 gekeurde hengsten voortbracht, o. a. Goldglanz, Pharis en Urgast alsook het internationaal succesvolle dressuurpaard Tansanit/Christine Stückelberger en het internationaal succesvolle springpaard Galaktica/Grégoire Oberson.

Inmiddels werden 20 zonen van Escolar gekeurd waaronder de westfaalse reservekampioen Escalito en de premiehengsten Emilio en Escamillo maar ook de in Oldenburg begeerde publiekslieveling Erdinger. Talrijke dochters behaalden het staatspremiemerrie predikaat en legden uitstekende merrietesten af o. a. : in 2018 werd Emilia Louise en Etiennette de eerste en tweede reservekampioenes van die jaargang. Escolar’s zoon Eternity was in 2017 kampioen Bundeschampionat en dochter Eyleen was 3de. De Westfaalse-Kampioenschappen in 2018 waren regelrechte „Escolar-feestspelen“: 9 zijner nakomelingen belandden in de medaillerangen der drie- en vierjarige rijpaarden, daaronder de kampioenen Embrace en Estero. In Baden-Württemberg werd Emilio kampioen der driejarige hengsten. In 2019 werd Enrico onder Lukas Fischer Westfaals kampioen, Escorial Q met Bianca Nowag kampioen Bundeschampionat der driejarige rijpaarden en Estero onder Beatrice Buchwald 4de in het Bundeschampionat der vijfjarige dressuurpaarden. De dochter Espe 45/ Eva Möller behoorde in 2019 tot de meest bewonderde paarden in de finale van het Bundeschampionat en Wereldkampioenschappen der vijfjarige dressuurpaarden.

Extra informatie

Afstamming

Estobar x Fürst Piccolo x Sion

Sperma

Diepvriessperma (prijzen en condities op aanvraag), Gekoeld sperma

Dekgeldsplitsing

800 euro + 1600 euro

Warmblood Fragile Foal SyndromWFFS

negatief

Levering gekoeld sperma

Dagtransport