Escolar

2 400,00

Een droomcarrière in sport en fokkerij!

Categorie: Tag:

Beschrijving

Onmiddellijk met zijn eerste fokwaarde van 169 stormde Escolar de top binnen van de FN-fokwaardeschatting. Dit heeft Escolar met name te danken aan zijn dubbel goud op de Duitse dressuurkampioenschappen en nu onder Hubertus Schmidt zilver tijdens in de finale van de Burg-Pokal.
Foktechnisch sloegen de eerste jaargangen bombastisch in : inmiddels werden 16 zonen gekeurd waaronder de westfaalse reservekampioen Escalito en de premiehengsten Emilio en Escamillo, de in Oldenburg begeerde publiekslieveling Erdinger. Escolar’s zoon Eternity was in 2017 Duits kampioen en in 2018 eveneens finalist in Warendorf. Estero en Emanuel plaatsten zich vooraan in de finale in Warendorf. Escolar’s dochter Eyleen was derde op het Duits kampioenschap. Talrijke dochters van Escolar werden ondertussen bekroond tot staatspremiemerrie. Zo leverde Escolar in 2018 maar liefst acht dochters op de westfaalse elitemerriekeuring. Daaronder Emilia Louise en Etiennette, de eerste en tweede reservekampioenen. Emilia Louise was ook derde op het merriekampioenschap in Lienen. De westfaalse kampioenschappen 2018 was een regelrecht Escolar-feest. Negen nakomelingen belandden in de medaillerangen bij de drie- en vierjarige rijpaarden, daaronder de kampioenen Embrace en Estero. In Baden-Württemberg werd Emilio kampioen bij de driejarige hengsten.

De moeder Farah Dina L bracht met Escorial nog een gekeurde volle broer. Escolar stammt uit de Oldenburger merriestam 17/Bastiane (v. Ellenberg-Robert-August-Emigrant-Agamemnon), die negen gekeurde hengsten voortbracht onder andere Goldglanz, Pharis en Urgast alsook het internationaal succesvolle dressuurpaard Tansanit/Christine Stückelberger en het internationaal succesvolle springpaard Galaktica/Grégoire Oberson. Deze merriefamilie is tot in het jaar 1900 terug te vinden.

Extra informatie

Afstamming

Estobar x Fürst Piccolo x Sion

Sperma

Diepvriessperma (prijzen en condities op aanvraag), Gekoeld sperma

Dekgeldsplitsing

800 euro + 1600 euro

Warmblood Fragile Foal SyndromWFFS

negatief